Skolegårder med aktivitet i fokus

Fysisk aktivitet er bra for helsen til både barn og voksne. Inaktivitet og stillesitting skaper en mengde negative konsekvenser så hvorfor ikke lage en skolegård som innbyr til aktivitet? I følge helsedirektoratet har fysisk aktivitet positive effekter på læring. Når barna er aktive i friminuttene økes evnen til å lære i klasserommet. La skolens uteområder være en arena hvor alle barna kan utfolde seg.

Safeplay AS har spesialisert seg på å lage skolegårder hvor det er rom for alle. Gjennom å legge til rette for flere typer idrett og aktivitet i samme skolegård ønsker viå legge til rette for at flest mulig skal delta. Skolegårdene på Stussham og Tysværvåg deler noen likheter, her er det både fotballbane, håndballbane, løpebane og myldreområde med lekeapparater. Tysværvåg valgte en landhockey bane, mens Strussham ønsket seg en kanonballbane. På disse to skolene har vi ikke satt opp et eneste apparat, men heller bare arbeidet med underlag.

Ønsker du å inkludere aktivitetsapparater tilbyr vi det fra PlayLSI. Her kan man få apparater som innbyr til aktivitet og bevegelse. Se for eksempel på apparatet vi satte opp på Torvastad skole. Her er det mange måter å gi seg i kast med apparatet og barna bruker hele kroppen. Borte vekk er rutsjebaner og huskestativ i stedet er det apparater som innbyr til aktiv lek.

Ønsker du et tilbud på en komplett skolegård, en enkel håndballbane eller et aktivitetsapparat  ønsker vi at du tar kontakt med oss så utarbeider vi en skisse sammen.

Terje Hausken

Har du spørsmål eller ønsker et tilbud på våre løsninger – ta gjerne kontakt med meg – så hører du fra meg så snart som mulig.

Denne nettsiden bruker infokapsler til å forbedre din opplevelse. Ved å fortsette å bruke nettsiden, godtar du dette.